Kereskedési ötlet: GoodYear

Folyamatosan olvasni, hogy hol az új autók értékesítése, hol a használt autók piaca van emelkedőben. Az autómárkák sokaságából nehéz megmondani a tuti befutót, mármint ami a részvényárakat illeti. A most felvázolt stratégia lényege, hogy számunkra teljesen mindegy, hogy melyik márka számol be magasabb értékesítésekről, épp az új vagy a használtautó piac van fellendülőben, az biztos, hogy gumiabroncsokra szükség van márkától és piactól függetlenül.

A mai rohanó világban a személyes tárgyaink közül a mobiltelefon mellett, talán a személygépkocsi áll hozzánk a legközelebb. Ha szemügyre vesszük a három nagy német prémium gépkocsi márkát, akkor láthatjuk, hogy részvényeik árfolyama történelmi csúcsok közelében helyezkednek el. Az értékesítési mutatók mára már elérték a válság előtti szinteket. Az automata sebváltók megléte mellett a trend a családon belüli több személygépkocsi megléte, így nem meglepő. hogy a statisztikai adatok világszerte egyre magasabb eladásokról számolnak be. A használtautó.hu március elején kiadott felmérése szerint idén is folytatódhat az autópiaci bumm. A sajtóközleményben olvasható, hogy a legnagyobb használtautó-kereskedő cégek 11 százalékos, az újautó-importőrök pedig 13 százalékos növekedést várnak piaci szegmensükben az idei évre.

Tény, hogy az autóvásárlás egyszeri kiadása mellett, folyamatosan költenünk kell autónkra. Évről-évre meg kell újítani biztosításunkat, heti szinten benzinkutakat kell látogatnunk, de ha biztonsági oldalról közelítjük meg a helyzetet, akkor talán a legfontosabb a gumiabroncsok cseréje.

Az abroncsgyártók meghatározó szereplője a GoodYear vállalat, világszerte mintegy 67 ezer alkalmazottal. A vállalat nagy dobása, hogy az idei Genfi Nemzetközi Autószalonon bemutatta legújabb koncepcióját: egy abroncsot, mely a BHO3 elnevezést viseli és képes villamos energia előállításra. Villamos energiát kétféle módon termel, az abroncsok belsejében keletkező hőből és a rezgésekből származó nyomásból.

Ez a fejlesztés valószínűleg nem csak az elektromos autók piacára lesz befolyással, hanem az egész iparra kiterjedhet, mivel a koncepció lehetőségét kínál az akkumulátorok töltésére és az egyéb fedélzeti eszközöket táplálására is.

goodyear_20150316

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top