Kereskedési ötlet: a közeljövőben forint gyengülés várható

A Solar Capital nemzetközi elemzője szerint a közeljövőben forint gyengülés várható. A jelenlegi EUR/HUF szint jó beszálló lehet euró vételre – véli Legnár Péter.

A magyar fizetőeszköz március első napján 14 havi mélyponton is járt az euróval szemben. Azóta volt egy kisebb korrekció, jelenleg az árfolyam 304-305-ös szint közelében mozog. Elképzelhető, hogy a forint euróval szembeni erősödése már a Moody’s, S&P, és a Fitch magyar adósbesorolás felminősítését árazta.

 

Ha a fő brókereket megkérdeznénk, nagy valószínűséggel nyolcból tíz azt mondaná, hogy az EUR/HUF árfolyamot nem várja 300 alá. Ez nem azt jelenti, hogy az árfolyam nem érheti el a „bűvös számot”, hanem, hogy sokkal több az arra utaló jel, hogy a magyar fizetőeszköz a közeljövőben gyengülni fog az euróhoz képest. A Solar Capital Markets Zrt. elemzője szerint jelenlegi szintek jó belépőt jelenthetnek euró vételre.

 

Négy ok az esetleges forintgyengülésre:

 

  • az erős fizetőeszköz nem érdeke a hazai gazdaságpolitikának
  • a napokban elkezdődött devizahitelek forintosítása az euró esetén törvényileg meghatározott 308,79-es árfolyamon kerül átváltásra, ami magasabb a jelenlegi szinteknél
  • az elemzők kamatcsökkentést várnak az MNB-tól a március 24-i kamatdöntő ülésen
  • az erős forint negatívan hat a magyar exportra

 

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a StockPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a StockPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top