Jön a Fekete Péntek!-Verekedjünk?!

Amerikában rendszeres, hogy nagyobb árleszállítások, új termékek piacra dobásának alkalmával, tömegverekedések alakulnak ki az ruházakban. Magyarországon szerencsére ritka az ilyen. Inkább csak kisebb atrocitásokról hallani. Amerikában verekedtek már számítógépért, televízióért. Lőttek már emberre játékokért. Nálunk a szaloncukor és plüssfigurák miatt  képesek összeugorni. – olvasható az egyik figyelemfelhívó akció közleményében.

 

Magyarországon egyébként nem vezetnek statisztikát arról, hány vásárlói tömegverekedés alakult már ki karácsony tájékán. Amerikában azonban igen. Tavaly egy rendőrt meglőttek a karján, egy másikat elgázoltak, egy harmadiknak a csuklója tört el, a shopping-háborúban. Az amerikai Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség becslése szerint tavaly a négynapos hálaadási hétvégén 140 millióan vásároltak. Az amerikai áruházak ilyenkor bonyolítják le éves forgalmuk akár 40 százalékát.

Black-Friday2Amerikában tévék, számítógépek leértékelése,  vásárlása gerjeszti a legnagyobb indulatokat. Nálunk már egy plüssfiguráért is egymásnak ugranak az emberek.  Mint ismert:idén augusztusban a veszprémi Penny Marketben ugrottak egymásnak az emberek, hogy megkaparintsák a pontokért árusított plüssfigurákat. Veszprémi Napló még arról is beszámol, hogy néhány vásárló attól sem riadt vissza, hogy a fém bevásárlókosárral az üzletben lévő gyerekeket is leigázza, csak azért, hogy a répa, karfiol, stb. plüssfiguráját megkaparinthassa. Legutóbb pedig egy szombathely környéki boltban csapott össze két néni, hogy megszerezzen egy csomag szaloncukrot.

A szemtanúk szerint: a veszekedést az okozta, hogy a Glória-Sütibank elnevezésű szaloncukor csomagja nyereményeket is rejt. Így például fürdőjegyeket rejtettek a szaloncukor papírjába. A két vas megyei lakos ezt szerette volna megszerezni. Az idős hölgyeket a bolt dolgozói tudták csak szétválasztani. „A www.orszagossutibank.hu oldalon bárki elolvashatja, semmi olyan nincs a szaloncukor csomagolásában, amiért érdemes volna összeverekedni. A karácsonyfára való édesség papírja fürdőjegyeket, kalandparki, cirkuszi belépőket rejt csupán. Minden bizonnyal azért sem érdemes verekedni, mert a szaloncukor papírjával elvihetjük kocsinkat szervizbe is.  Ott ingyenesen átvizsgálják autónkat. – írja a Sütibank közleménye.

 Itt egy video arról, hogyan verekednek az Usa-ban.

https://www.youtube.com/watch?v=n6jDBbG698A#t=29

Scroll To Top