Emelkedéssel vagy nulla körül nyithat a tőzsde

Emelkedéssel vagy nulla körül nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteken, a határozottabb irányt a nap folyamán várható fontos makroadatok adják majd meg az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője azt mondta: pénteken felfelé indulhat a magyar tőzsde, miután csütörtökön nem sikerült pluszba kapaszkodnia. Kedvezőtlen piaci reakciókat a Mol-papíroknál várnak, miután Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön további energiaár-csökkentésről beszélt – mondta az elemző. Ennek áttételes hatása van az olajcégre, de kisebb gyengülést hozhat. A többi részvénynél emelkedésre számít.
Gabler Gergely szerint a pénteken várható amerikai munkaerőpiaci adatok akár teljesen megváltoztathatják a tőzsdei irányt.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szintén kiemelte: a délutáni fontos makroadatok előtt csendes a piac, bár egyes kockázatos eszközökön már érezni a korrekciótól való félelmet. Ez azonban ahhoz nem tűnik elégnek, hogy a magyar piacon esés legyen, ezért a forint határozott erősödése mellett a részvénypiacon nulla körüli nyitásra számít, a határozottabb irányról szerinte is a délutáni adatok dönthetnek.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,55 pontos, 0,14 százalékos csökkenéssel 19 368,02 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,2 milliárd forint volt. A Mol 35 forinttal, 0,19 százalékkal 18 565 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 3 forinttal, 0,06 százalékkal 4633 forintra erősödött, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 407 forintra esett, forgalma 375,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,09 százalékkal 37 165 forintra gyengült, a részvények forgalma 767,1 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis értéke 181,3 millió forintos forgalom mellett 185 forinttal, 0,99 százalékkal 18 515 forintra csökkentett. (MTI)

Scroll To Top