Elrendelte a bíróság a Gulliver Kft. csődeljárásának megindítását

A Fővárosi Törvényszék elrendelte a Gulliver Kft. csődeljárásának megindítását, az erről szóló határozat megjelent a Cégközlönyben.

A csődeljárás kezdő időpontja január 17.-e.
A bírósági határozat szerint a végzés közzétételétől az adóst fizetési moratórium illeti meg, a bíróság által kirendelt vagyonfelügyelő a PARA Gazdasági Tanácsadó Kft.
A hitelezők fennálló követeléseiket a végzés közzétételétől számított 30 napon belül – a csődeljárás kezdő időpontját követően keletkező követeléseiket pedig 8 munkanapon belül jelenthetik be az adósnak és a vagyonfelügyelőnek, a követelés nyilvántartásba vételéért fizetendő díjat ezzel egyidejűleg kell megfizetni a vagyonfelügyelő bankszámlájára. A követelés nyilvántartásba vételének feltétele az, hogy a hitelező annak 1 százalékát – de legalább 5000 forintot és legfeljebb 100 000 forintot – nyilvántartásba vételi díjként befizessen a vagyonfelügyelő pénzforgalmi számlájára.
A határidők elmulasztása esetén a követelést nem veszik nyilvántartásba – olvasható a csődeljárás megindításáról szóló végzésben.
A csődfeljárás megindításáig a játékáruház ideiglenes fizetési haladékot kapott.
A Gulliver tavaly decemberben folyamodott csődvédelemért, azt követően, hogy számlavezető bankja a karácsony előtti héten felmondta a szerződését és inkasszózott. A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruháza pedig már előző este leállt.
A nyilvános cégadatok szerint a játékkereskedő cég 2011-ben 4,74 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, míg 2012-ben 4,08 milliárd forintot. Mérleg szerinti eredménye ugyanakkor mindkét évben veszteséget mutatott, 2011-ben meghaladta a 266 millió forintot, míg 2012-ben a 36 millió forintot. Tavaly november 29.-én közzétett adatai szerint az értékesítés nettó árbevétele 2013. első félévében 1,31 milliárd forint volt, miközben a vesztesége több mint 307 millió forintra nőtt.
A cégvezetés az MTI megkeresésére egyelőre nem reagált.(MTI)

Scroll To Top