Devizahitelek – Együtt-PM: a törlesztőrészletek a kormány „ámokfutása miatt szálltak el”

Az Együtt-PM Szövetség álláspontja szerint a devizahitelek törlesztőrészletei a kormány „ámokfutása miatt szálltak el”.

A választási szövetség ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelezte: tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel, mert a kormány szerint „az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve” ki kell vezetni a hazai hitelpiacról a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője arról számolt be: bármilyen döntés is születik a devizahitelesek megmentéséről a kabinet ülésén, a kormánypárt azt támogatni fogja.
Az Együtt-PM ugyanakkor a közleményben úgy vélte: az előző kormány idején a devizahiteles családoknak „nem kellett minden reggel gyomorgörccsel ébredniük az árfolyam gyengülése miatt”, mert erős volt a forint. Mint írták, 2010 óta kockázatosabb dolog magyar devizahitelesnek lenni, mint előtte. „A kormány ma olyan fuldoklók kimentésén gondolkodik, akiket ő maga taszított a mély vízbe” – fogalmaztak, s megjegyezték: ez előző kormány gazdaságpolitikáját folytatva ma „költséges és veszélyes mentőakciókra sem lenne szükség”.
Az ellenzéki választási szövetség felszólította a kormányt, hogy csak olyan megoldás mellett döntsön, amely kiállja a jogállamiság próbáját, és sem a magyar gazdaságnak, sem az adófizetőknek nem okoz több kárt, mint amennyit kezel.(MTI)

Scroll To Top