Deviza – 300 forintnál ragadt meg az euró árfolyama

A szerdai gyengülést követően 300 forint környékén ragadt meg az euró forintárfolyama.

Az eurót 300,01 forinton jegyezték csütörtök reggel, nem sokkal hét óra után. Ez alig marad el a szerda kora este tapasztalt, kilenchavi csúcsot jelentő 300,14 forintos euróárfolyamtól. Utoljára tavaly június elején volt ilyen gyenge a forint az euróval szemben.
Az euró forintárfolyama kisebb-nagyobb kilengésektől eltekintve lényegében február 20. óta emelkedik. Elemzők szerint a forint az elmúlt napokban magyar sajátosságok, így elsősorban a jegybank új vezetése, illetve a jegybanki politika alakulása körüli bizonytalanságok hatására gyengült.
Az amerikai dollár forintárfolyama kissé csökkent csütörtök reggelre: 230,88 forinton jegyezték reggel az amerikai fizetőeszközt a szerda késő esti 231,20 forint feletti jegyzések után. Utoljára tavaly augusztusban volt ilyen gyenge a forint a dollárral szemben.
Az euró dollárjegyzése a szerda esti csökkenés után emelkedett a hajnali órákban: az euró 1,2995 dollár volt nem sokkal hét óra után.
A svájci frankot 243,49 forinton jegyezték az esti, 243,80 forintot követően.
A japán jen 2,4585 forint, így lényegében továbbra is a február vége óta tartott 2,43-2,47 forintos sávban mozog.
Csütörtökön több hír is befolyásolhatja a devizapiaci kereskedést. Reggel a Központi Statisztikai Hivatal előzetes ipari termelési adatokat közöl, a Magyar Nemzeti Bank pedig a devizatartalékok szintjét ismerteti, délután pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium közli a költségvetés előzetes februári számait. Szintén délután az Európai Központi Bank tart kamatdöntő ülést, amelyet követően Mario Draghi elnök tart sajtótájékoztatót.
A lengyel zloty alig mozgott, a cseh korona kissé gyengült csütörtök reggelre az euróval szemben. Az euró 4,1498 zloty, illetve 25,534 korona volt reggel hét óra után nem sokkal. (MTI)

Scroll To Top