Csökkent a munkanélküliségi ráta az OECD-tagállamokban márciusban

A februári 6,6 százalékhoz képest 6,5 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta márciusban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 37 tagállamában.

Az OECD honlapjára kedden felkerült adatok szerint ez 1,2 százalékponttal felülmúlja a pandémia előtti utolsó hónapban, tavaly februárban mért szintet.
Tavaly átlagosan 7,1 százalék volt a munkanélküliség az OECD-ben, 2019-ben 5,4 százalék, 2018-ban pedig 5,5 százalék.
Idén márciusban a 15 és 24 év közöttiek körében 0,3 százalékponttal, 13,3 százalékra mérséklődött a munkanélküliség, de így is 2 százalékponttal meghaladta a tavaly februári szintet.
Az euróövezetben 8,2 százalékról 8,1 százalékra csökkent a márciusi ráta. A legjelentősebben, 0,2 százalékponttal vagy ennél nagyobb mértékben csökkent a munkanélküliség Finnországban, Litvániában Portugáliában és Spanyolországban.

A márciusi munkanélküliség a februári 6,2 százalékról 6 százalékra csökkent az Egyesült Államokban, Kanadában pedig 8,2 százalékról 7,5 százalékra süllyedt.
Az OECD honlapján az szerepel, hogy Magyarországon a munkanélküliségi ráta 3,9 százalékra esett márciusban a februári 4,5 százalékról.(MTI)

Scroll To Top