Az európai biztosítók lemaradtak a digitális technológiák alkalmazásában

Az európai biztosítók négyötöde IT- és üzletfejlesztési költségvetésének  kevesebb mint tíz százalékát költi a digitális technológiák fejlesztésére – közölte az EY legfrissebb nemzetközi iparági felmérése eredményét hétfőn az MTI-vel.

Az EY, a világ vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalata felmérésében száz biztosítót kérdezett meg világszerte.
Az európai válaszadók 84 százaléka mondta azt, hogy kevesebb mint 10 százalékát költi az IT- és üzletfejlesztési keretének a digitális megoldásokra, ez messze elmarad a 68 százalékos világátlagtól. A legtöbb forrást az ázsiai társaságok fordítják erre a területre, a második helyen pedig az észak- és dél-amerikai cégek állnak.
Az európai biztosítók kétharmada szerint a következő évben is csak kevesebb mint tíz százalékkal növekedhet az új technológiákra szánt a források aránya. A középtávú terveik azonban ambiciózusabbak: egyharmaduk több mint 50 százalékkal növelné a ráfordítást a következő öt évben, amely már jóval meghaladja a globális átlagot – áll a közleményben.(MTI)

Scroll To Top