A Richter újabb vegyesvállalatot alapít Kínában

Újabb vegyesvállalatot alapított Kínában a Richter Gedeon Nyrt. 51 százalékos többségi tulajdoni részesedéssel – közölte a gyógyszeripari cég hétfőn.

Az új vegyesvállalat a Richter számára közvetlen jelenlétet biztosít Kínában 7 regionális irodájával és több mint 200 fős értékesítési hálózatával, amely a gyógyszercég meglévő vényköteles, valamint harmadik féltől licencbe vett, szintén vényköteles termékeinek promóciós és marketing tevékenységét végzi majd.
A közlemény szerint a Richter marketing partnere, az Rxmidas Pharmaceuticals Co. Ltd. tulajdonosaival olyan megállapodásokat írt alá, amelyek szerint a szerződés aláírásakor kifizetendő összegen túl további kifizetéseket teljesít, amennyiben az újonnan létrehozott vegyesvállalatban növeli a részesedését a következő években.
„Ez a jelentős ügylet egy újabb stratégiai lépésnek tekinthető a Richter földrajzi lefedettségének növelésére azáltal, hogy erősíti pozícióit Kínában, a világ egyik leggyorsabban növekvő gyógyszerpiacán” – közölte a Richter. (MTI)

Scroll To Top