A flottanövelés után zónát is bővít a GreenGo

Idén új elektromos Škoda Citigo e iV modellekkel bővült a flotta, így szolgáltatási területet is bővít Budapesten a GreenGo.

Július utolsó napjaiban megváltozott a GreenGo térkép: megközelítőleg 8 négyzetkilométerrel kijjebb húzták a zónahatárokat. A bővítés érinti például Csillaghegy, Albertfalva és Virányos egyes részeit, de zöld színt kapott egész Wekerletelep, sőt, mostantól akár a KÖKI Terminálig is elgreengózhatnak a felhasználók. A GreenGo flotta 320 autójával az alábbi területeken lehet mostantól bérlést indítani és zárni is:

  • A II. kerületben kijjebb tolták a zónahatárt a Budakeszi úton
  • A III. kerületben Csillaghegyen bővítették a zónát
  • A XI. kerületben Madárhegy és Albertfalva szolgáltatási területe nőtt
  • A XII. kerületben Virányosnál, Orbánhegyen és Mártonhegy környékén történt változás
  • Tovább gurulhatunk az Üllői úton, sőt mostantól egészen a KÖKI Terminálig merészkedhetünk a XIX. kerületben
  • A XIX. kerületben bezöldült Wekerletelep is
  • A IV. kerületben a Megyeri-Váci-Fóti utak által határolt területsziget is zöld színt kapott a térképen

A szolgáltatási terület pontos határai megnézhetőek az appban!

 

A GreenGoról röviden:   

A GreenGo 2016 novemberében indult budapesti autómegosztó szolgáltatás, amely akkor és máig is az egyetlen, kizárólag elektromos flottával működő hálózat a fővárosban. A ma már 318 autóból álló flotta percalapon bérelhető, amelyet a felhasználók egy mobilapplikáción keresztül tudnak kényelmesen intézni. A mobilalkalmazásban a bérlők lefoglalhatják a nekik tetsző autót, választhatnak a töltöttségi szint alapján, ha nagyobb távolságra mennének. Az applikációban a korábbi bérlések visszaellenőrizhetők, így teljesen transzparens a felhasználás és a számlázás.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ légszennyezettségi adatai alapján hiszik, hogy Budapest számára fontos, hogy minél gyorsabban és minél nagyobb mértékben terjedjen el az elektromos autózás. Ennek a leghatékonyabb eszköze ma a GreenGo szolgáltatása, amely már percenként 65 forinttól teszi lehetővé, hogy bárki élvezze a városbarát és kényelmes elektromos autózás előnyeit, szemben a több millió forint értékű egyéni befektetéssel, amit egy elektromos autó megvásárlása jelent.

A cég megtette az első lépést a külföldi piac felé: 2019 utolsó negyedévében elindította az itthonival szinte teljesen megegyező szolgáltatás tesztelését, majd 2020 februárjában elérhetővé is tette mindenki számára Prágában. A GreenGo számára fontos a szolgáltatásának folyamatos fejlesztése. Innovatív tevékenysége miatt 2019 szeptemberében Kiválósági díjat kapott a Fenntarthatósági Innováció kategóriájában a világ legnagyobb üzleti és technológiai rendezvényén, a San Franciscóban megrendezett Oracle OpenWorld 2019 konferencián.

 

Scroll To Top