ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / Mohóság után félelem

Mohóság után félelem

Rég nem okozott ekkora meglepetést a Super Bowl – nem csak az ötszörös győztes New England Patriots veresége miatt, hanem azért is, mert az eredményt hagyományosan részvénypiaci emelkedésnek kellene követnie. Ettől azonban jelenleg igen távol állunk, hiszen egy heves tőzsdei árfolyammozgás szemtanúi lehetünk. Mivel azonban technikai korrekcióról van szó és nem a gazdasági folyamatok romlásáról, ezért a K&H óva inti a befektetőket a hirtelen reakcióktól, helyette a hosszú távú stratégia szem előtt tartását javasolja.

 

A tőzsdei álmoskönyvek szerint a Super Bowl eredménye a részvénypiacok mozgását is megjósolja, ugyanis, ha a keleti csoportból (AFC) kerül ki a győztes, akkor az adott évben medvepiacra kell felkészülni, míg az északi főcsoport (NFC) győzelme esetén bikapiaccal érdemes kalkulálni. Ezek alapján a Philadelphia Eagles győzelmét egyértelműen tőzsdei emelkedésnek kellene követnie, erre azonban az elmúlt napok tőzsdei zuhanása határozottan rácáfolt.

 

„Az erőteljes tőzsdei mozgás mögött egy természetes részvénypiaci jelenség, az ún. momentumkövető stratégia áll. Ennek lényege, hogy az emelkedő trendet látva egyre többen vesznek részvényeket, majd egy korrekció esetén azonnal eladják részvénypiaci kitettségüket” – magyarázta a jelenlegi folyamatokat Hajósi Péter, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

 

Nincs itt semmi látnivaló?

„A jelenlegi, valóban heves korrekció azért történik, mert tavaly gyakorlatilag folyamatosan emelkedtek a tőzsdék, az idei év pedig azzal kezdődött, hogy aki tudott, még gyorsan bevásárolt a részvénypiacokon, nehogy kimaradjon az emelkedésből. A kedvező gazdasági folyamatok azonban magasabb inflációt, ezzel együtt pedig a jegybankok szigorítását vonja maga után, így a befektetők profitrealizálásba kezdtek, ami egy természetes árfolyamesést indított el a részvénypiacokon. Mivel azonban a régóta tartó növekedés miatt a piacok „túlfűtöttek”, a részvények felülárazottak voltak, az árfolyamok jóval hevesebben reagáltak erre a korrekcióra” – hangsúlyozta ki Hajósi Péter.
 

     
 

„Ebben a helyzetben a legjobb befektetői magatartás, hogy nem szabad kapkodni, mivel az árfolyamesés mögött technikai korrekció áll, és a gazdasági mutatók stabil, pozitív képet mutatnak. A jegybankoknak továbbra is van terük és lehetőségük arra, hogy késleltessék a szigorítást, ezért minden bizonnyal reagálni fognak a jelenlegi árfolyammozgásokra. Ha tehát a technikai korrekció megtörténik, ismét stabilizálódnak az árfolyamok. Addig is a szélsőséges reakciók helyett hosszú távú stratégiában és portfólió építésben érdemes gondolkodni” – tanácsolja a jelenlegi helyzet megoldására a befektetési szakember.

 

 

További információ: www.trendmonitor.hu

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1 800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 624 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a vegyes alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

K&H Bank

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 926 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 32,2 milliárd forint

 

K&H Alapkezelő

  1. III. negyedévének végén:

teljes kezelt vagyon:944,3 milliárd forint

K&H alapokban kezelt vagyon:779,5 milliárd forint

intézményi ügyfelek kezelt vagyona:164,8 milliárd forint

K&H Biztosító

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS, nem auditált): 13,2 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS, nem auditált): 164,4 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS t, nem auditált): 3,47 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS, nem auditált): 2,06 milliárd forint

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon