A logisztikai központok üzleti előnyei

Kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások esetén a megfelelő méretű raktárkészlet elengedhetetlen a gördülékeny áruforgalomhoz. Emellett azonban számos más feltételnek is teljesülnie kell. A logisztikai központok ezeket integrálják.

Az árusítással, kereskedelemmel foglalkozó cégek számára nem csupán előnyös, de egyenesen esszenciális az, hogy az eladni kívánt árukból megfelelő mennyiségben halmozzanak fel. Ennek köszönhetően a termékek azonnal elérhetőek, így rövidebb szállítási időt tudnak garantálni a vásárlók felé. Ez a faktor pedig felgyorsult világunk egyik legfontosabb eleme: az áruforgalomnak gyorsnak és gördülékenynek kell lennie. A kiadó üzlethelyiségek és raktárak kínálata is jól mutatja, hogy számos lehetőség áll azok előtt, akik kereskedelemmel szeretnének foglalkozni.

A helyiségek és raktárak mérete kifejezetten sokféle, így jól alkalmazkodnak a különböző igényekhez. Kisebb árukészlettel rendelkező üzletek, esetleg kisebb méretű termékeket forgalmazó vállalkozások számára kisebb raktárak is elegendők lehetnek. Ilyen tárolóegységeket is szép számmal találhatunk az In-Management oldalán. Nagykereskedelemmel foglalkozó cégek esetén azonban más a helyzet, esetükben már komolyabb logisztikai megoldások is szóba jöhetnek.

Központosított áruforgalom

A kereskedelem nagyágyúi számára első körben már mindenképpen a különálló csarnokok, raktárépületek jöhetnek szóba, hiszen ezekben óriási mennyiségű áru halmozható fel, illetve a rendszerezés és árumozgatás is egyszerűbb. Ettől egy szintet feljebb lépve már a logisztikai központok következnek, melyek az áruforgalomhoz és logisztikához kapcsolódó összes szükséges infrastrukturális elemet integrálják.

Ezek a logisztikai központok már ténylegesen csak azok számára élhető opciók, akik napi szinten komoly mennyiségű áru mozgatásával és eladásával foglalkoznak. Nagykereskedők, multinacionális cégek számára lehet ideális opció egy ilyen telephely. Értelemszerűen ezek a helyszínek képviselik a kiadó ingatlanok felső árkategóriáját, ám számos előnyt tartogatnak azok számára, akik központosítani szeretnék kereskedelmi vállalkozásuk tevékenységét. Lássunk néhányat az említett előnyök közül:

  • Elhelyezkedés: a logisztikai központok jellemzően a városok agglomerációjában vagy külső területein helyezkednek el. Nagy előnyük, hogy jellemzően a főbb útvonalak, autópályák mentén épülnek fel, így a teherközlekedés is gördülékenyen oldható meg. A különféle ipari parkok pedig sűrítve kínálják azokat a telephelyeket, melyek a kereskedők igényeitkiszolgálhatják
  • Központosított vállalkozások: a logisztikai központok jellemzően nem csak a raktárhelyiségeket jelentik. A tárolóegységek mellett irodák, kiszolgálóépületek, bemutatótermek is kialakíthatók. Így a vállalkozások számára nem csak az árukészlet tárolása és mozgatása miatt lehet érdekes, hanem a cég egy helyen való integrációja miatt is. Az összes kapcsolódó szolgáltatás egyetlen telephelyről érhető el.
  • Kiegészítő szolgáltatások: az ipari parkok és logisztikai központok olyan kényelmi szolgáltatásokat is garantálnak, melyek az áruk biztonságát szolgálják. Ilyen lehet például az éjjel-nappali őrszolgálat vagy a kamerarendszer alkalmazása. Ezek mellett biztosak lehetünk benne, hogy telephelyünk és az ott tárolt áruk 0-24-ben védve vannak.

Scroll To Top