ingyenes webstatisztika

Orosz légicsapásban meghalt az Iszlám Állam egyik legfontosabb embere, Washington szerint amerikai légicsapás végzett al-Adnanival

Washington kételkedik Oroszország állításában, miszerint orosz légicsapás végzett a szíriai Aleppó környékén az Iszlám Állam szóvivőjével.

A CNN hírtelevízió és az amerikai közszolgálati rádió (NPR) a washingtoni védelmi minisztérium meg nem nevezett tisztségviselőire hivatkozva jelentette, hogy az Egyesült Államok szerint nem orosz vadászbombázó végzett Abu Mohammed al-Adnanival, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szóvivőjével, akit amerikai elemzők a szervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi jobbkezének is tartanak.
A kifejezetten névtelenséget kérő minisztériumi tisztségviselő szerint egyenesen “viccnek” mondta az orosz bejelentést, és közölte: Washington tartja magát keddi közleményéhez, miszerint amerikai légicsapás végzett al-Adnanival.
Peter Cook, a Pentagon szóvivője kedden leszögezte, hogy az amerikaiak vezette koalíciós erők hajtották végre azt a légicsapást, amelyben az Iszlám Állam szóvivője valószínűleg meghalt. Cook kedden nem erősítette meg a terrorszervezet közleményét al-Adnani likvidálásáról, csak annyit mondott: egyelőre vizsgálják a helyzetet, de ha az információk igazaknak bizonyulnak, akkor al-Adnani “kiemelése a hadszíntérről újabb jelentős csapás az Iszlám Állam számára”.
Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy egy orosz Szu-34-es vadászbombázó rakétája végzett előző nap a szíriai Aleppónál az Iszlám Állam (IÁ) szóvivőjével. A tárca közleménye szerint az orosz vadászbombázó megsemmisítette az IÁ harcosainak mintegy 40 fős nagyobb csoportját. “Több felderítő csatorna megerősített információja szerint” a megölt terroristák között volt az IÁ szóvivőjeként ismert Abu Mohammed al-Adnani lázadóparancsnok is – tették hozzá a dokumentumban.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top