ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / Vizsgálják az Esmyát, van-e köze a jelentett májkárosodásokhoz

Vizsgálják az Esmyát, van-e köze a jelentett májkárosodásokhoz

Zuhanásba kezdett a Richter árfolyama az Esmya kapcsán elrendelt vizsgálatok miatt. Eddig 670 ezren használták a készítményt, és eddig csak négy esetben jeleztek súlyos mellékhatásokat, így a cég joggal bízhat a statisztikában, és hogy egyedi esetekről van szó.

A múlt héten robbant a hír, a magyar tőkepiacot azonban csak hétfőn érte el, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálatot indított a Richter egyik kulcstermékével kapcsolatban. Ez az Esmya, amely az utóbbi évek egyik nagy dobása volt a magyar gyógyszergyártó cégtől: az első háromnegyed évben kb. 60-70 millió euró forgalma volt ebből a készítményből.

     
Azt vizsgálja az EMA, hogy van-e összefüggés a négy jelentett májkárosodás és készítmény használata között. A károsodás mértéke egyébként sajnálatos módon igen súlyosak, májátültetésre is sor került három esetben. A Richter szerint az esetek mögött vagy más szer egyidejű szedése áll, aminek következménye a károsodás vagy pedig valamilyen vírus állhat.

Vágó Attila, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a mostani helyzet kiváló vételi pozíció lehet, és meg van győződve róla, hogy az esetek közöt nincs összefüggés.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×