ingyenes webstatisztika

Visszavonták a Korzika Holidays engedélyét

Visszavonta a Korzika Holidays Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) pénteken, és a vállalkozót törölte a hatósági nyilvántartásból jogszabálysértés miatt – derül ki az MKEH honlapján közzétett jogerős határozatból. Az éppen külföldön lévő csoportot a vállalkozás vagyoni biztosítékának terhére hozzák haza.

A hivatal munkatársai szeptember 8-án tartottak ellenőrzést az utazási irodánál, amelyen megállapították: egy szeptember 11-én Szardínia-Korzika körutazásra indult 33 fős csoport el- és hazautazása kétséges.
Felszólították a vállalkozót, hogy igazolja az útra vonatkozó hiányzó közreműködő szolgáltatókkal – szállás, autóbusz, komp – kapcsolatos pénzügyi elszámolásokat. A Korzika Holidays képviselője akkor úgy nyilatkozott, hogy az értékesített út utasainak utazását nem képes teljeskörűen lebonyolítani, a befizetett előlegeket, részvételi díjakat nem tudja visszafizetni, és nem tudja igazolni, hogy képes az utasok hazautaztatására – olvasható a határozatban.
Zsila Sándor, a Korzika Holidays Kft. ügyvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: az iroda a biztosítóval egyeztetve, a vagyoni biztosíték terhére teljesíti az utat. A 33 fős csoport pénteken elutazott, és már a 4. napja kinn tartózkodik, az utasok a történtekből semmit nem észlelnek. Ezen kívül jelenleg még 8 egyéni utasuk van, az ő tartózkodásukkal és hazautazásukkal is minden rendben van. Szavai szerint mind a hatóságokkal, mind a biztosítóval korrekt az együttműködésük, zökkenőmentes a kialakult helyzet kezelése.
Elmondta: tőkeszegény kis irodaként gazdaságilag nehéz helyzetbe kerültek, köztartozásuk nincs, de az utóbbi időben nem tudtak hirdetni, és az internetes foglalásokkal sem tudták felvenni a versenyt.
Az ügyvezető a pénteki határozatról már értesítette a külföldi partnerirodákat, egy októberi foglalásuk volt, azt is rendezték.
A Korzika Holidays 21 éve szervez utazásokat, specialitása Korzika és Szardínia, valamint franciaországi kulturális körutazások. Az iroda 5 millió 400 ezer forint vagyoni biztosítékkal rendelkezett.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top