ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Gazdaság / Varga Mihály: a duális szakképzés a gazdasági fejlődés feltétele

Varga Mihály: a duális szakképzés a gazdasági fejlődés feltétele

A piaci igényeket figyelembe vevő duális szakképzés kialakítása elengedhetetlen feltétele a magyar gazdaság hosszú távú sikeres fejlődésének – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn a 2017. évi WordSkills verseny magyar résztvevőit köszöntő budapesti rendezvényen.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar kormány folytatja a szakképzés korábban megkezdett átalakítását, tartalmi megújítását, és kiemelt figyelmet fordít a felnőttképzésre.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a növekedés hosszú távú fenntartásához elengedhetetlen a gazdaság és a tudás összekapcsolása.
Az október 15-18. között Abu-Dzabiban megrendezett WorldSkills-en 19 versenyszámban 20 magyar versenyző indult, a magyar fiatal szakmunkások egy bronzéremet és 9 kiválósági érmet szereztek.
Varga Mihály szerint a magyar csapat sikeres szereplése a WordSkills versenyen a magyar gazdaság, a hazai szakképzés jó hírét vitte a világba.

     
Az ünnepségen a nemzetgazdasági miniszter kitért arra, hogy Magyarország az elmúlt években figyelemre méltó gazdasági eredményeket ért el, a világ vezető vállalatai bővítik magyarországi termelésüket, és ide hozzák fejlesztési központjaikat. Visszajelzések szerint Magyarországon azért érdemes befektetni, mert földrajzi elhelyezkedése kedvező, jó az infrastruktúra és a munkavállalók kreatívak – tette hozzá Varga Mihály.
Parragh László a magyar csapat szereplését értékelve elmondta, a versenyzők eredményei egészséges gazdasági szerkezetet jeleznek, mert a jövőt képviselő szakmákban, illetve a hagyományos területeken egyaránt sikereket arattak. Az MKIK elnöke szólt arról, hogy a magyar közgondolkodásban egyre elfogadottabb a duális szakképzés, ugyanakkor szerinte a középfokú szakképzés és a felsőoktatás között lévő merev korlátokat le kell bontani, és a felnőtt szakképzést is a piaci keresletnek megfelelően kell kialakítani.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×