ingyenes webstatisztika

Uniós támogatással fejlesztik a Bajai Szent Rókus Kórházat

Megkezdődött a Bajai Szent Rókus Kórház fejlesztése az Európai Unió támogatásával, 193 millió forintos beruházással – közölte a kórház konzorciumi partnere, a Szegedi Tudományegyetem pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Szegedi Tudományegyetem nyújtott be pályázatot Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a dél-alföldi régióban címmel az Új Széchenyi Terv keretében.
A projekt keretében Baján megkezdődött a pszichiátriai rehabilitációs ellátás feltételeinek a korszerűsítése.
A Bajai Szent Rókus Kórháznak egy több mint százéves, csaknem 2000 négyzetméter alapterületű épülete újul meg. A munkálatok során fejlesztik az infrastruktúrát, és új eszközöket is kap az intézmény.
A kórház pszichiátriai rehabilitációs ellátása jelenleg is a legmagasabb progresszivitási szinten van, ami azt jelenti, hogy a betegek gyógyulásához a legtöbb feltétel helyben adott. Az orvosi rehabilitációs tevékenység környezeti és tárgyi feltételeinek, a gyógyítás színvonalának javítása, illetve a fenntartási és üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az ellátásnak helyet adó épületben külső és belső felújításokat, korszerűsítéseket végeznek.
A renoválás fontos eleme a kórházi tömb fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, a padlóburkolatok cseréje, a gépészeti átalakítások végrehajtása, valamint a főbejárati lépcső javítása és kerekesszékkel történő megközelítésének biztosítása.
A beruházás a tervek szerint 2014 végére fejeződik be. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top