ingyenes webstatisztika

Uniós átlag alatt a magyar munkanélküliség

Magyarországon 2013 november és 2014 november között 2 százalékponttal, 9,3 százalékról 7,3 százalékra csökkent a munkanélküliség, ami jóval az uniós átlag alatt van – közölte pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), utalva az Eurostat legfrissebb jelentésére.

Egy év alatt ez a második legnagyobb mértékű csökkenés az Európai Unió 28 tagállama közül – emeli ki a tárca, hozzátéve, hogy a munkanélküliségi rátát tekintve közvetlenül Svédország, Belgium és Finnország előtt áll Magyarország.
Az eurózóna 18 tagállamában átlagosan 11,5 százalék, a Európai Unió 28 tagállamában pedig átlagosan 10,0 százalék volt a munkanélküliségi arány a minisztérium közleménye szerint.
Az NGM hangsúlyozza továbbá, hogy Magyarország a 15-24 évesek munkanélküliségének csökkentésében is jelentős eredményeket ért el. Novemberben a fiatalok körében 18,9 százalék volt a munkanélküliek aránya, ez alacsonyabb az Európai Unió 21,6 százalékos átlagánál. Az ifjúsági munkanélküliség 5,8 százalékponttal csökkent egy év alatt, ami a tagállamok között a harmadik legnagyobb mértékű javulásnak felel meg.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top