ingyenes webstatisztika

Külföldi sajtó Magyarországról – Berlin: Nincs visszhang Budapestről

Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a magyar-német kormányzati viszonyról közölt cikket csütörtöki számában.

A Nincs visszhang Budapestről című írásában Stephan Löwenstein kiemelte, hogy Angela Merkel német kancellár az utóbbi napokban többször bírálta a magyar kormányt a 2015-ös menekültválsággal kapcsolatban, és míg Orbán Viktor miniszterelnök és bizalmasai ilyenkor általában gyorsan válaszolnak, ezúttal eddig elmaradt a “visszhang”.
Úgy tűnik, a magyar vezetés most nem akar konfrontációt, legalábbis nem a választási kampányt folytató kancellárral, amelynek pártja, a CDU éppen úgy az Európai Néppárthoz tartozik, mint a Fidesz, holott “nagyon is lenne mit ellenvetni Merkelnek a múlttal kapcsolatos nézeteivel szemben”.
Azt írta: Berlin 2015 szeptember elején nem küldött egyértelmű üzeneteket Budapestre: jelezte, hogy Németországban szívesen látják a menekülteket, de ahhoz is ragaszkodott, hogy az EU-ba Magyarországon belépő menedékkérőknek a dublini menekültügyi előírásoknak megfelelően ott is kell maradniuk.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top