ingyenes webstatisztika

Ukrán válság – Ukrán portál: orosz katonai repülőgépek szálltak le a Krímben

Orosz katonai szállító repülőgépek szálltak le a Krímben péntek este, és orosz páncélozott szállító harcjárművek indultak meg Szevasztopol irányából Szimferopol felé – írta szemtanúkra hivatkozva az Ukrajinszka Pravda című ukrán hírportál.

Az értesülés szerint “már legalább” öt hatalmas Il-76-os gép ért földet a félszigeten, az orosz fekete-tengeri flotta Gvargyijszkoje településen lévő katonai repülőterén.
A portál “különböző forrásokra” hivatkozva arról is beszámolt, hogy Szevasztopolból – az orosz fekete-tengeri flotta Ukrajnától bérelt támaszpontjáról – tíz orosz páncélozott szállító harcjármű indult el az autonóm terület fővárosa, Szimferopol irányába. A hír közlésekor mintegy 40 kilométerre voltak a krími fővárostól.
Az ukrán határőrszolgálat a nap folyamán azt közölte, hogy hét orosz katonai helikopter behatolt Ukrajna légterébe, valamint katonák megpróbálták feltartóztatni a szevasztopoli parti őrség egyik egységét.
Ukrán médiaforrások arról számoltak be, hogy gépfegyveresek útzárakkal eltorlaszolták a szevasztopoli Belbek nemzetközi repülőtér felé vezető utat. A fegyveresek senkit sem engednek magukhoz közel, a feléjük közeledőket azzal fenyegetik, hogy lőni fognak.
Az ukrán Szabadság Rádió katonai forrásokra hivatkozva jelentette, hogy a szevasztopoli légikikötőt nem az orosz fekete-tengeri flotta katonái vették blokád alá, hanem az orosz fegyveres erők hírszerzési főparancsnokságának különleges egységei, amelyek Oroszországból ékeztek a Krím félszigetre egy repülőgépen, amely a gvargyijszkojei katonai reptéren landolt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top