ingyenes webstatisztika

Ukrán válság – Plasztikbomba okozta a robbanást a harkivi kocsmában

Plasztikbomba okozta azt a robbanást, amely hétfőre virradóra történt a kelet-ukrajnai Harkiv egyik belvárosi kocsmájában – közölte az ukrán titkosszolgálat (SZBU).

Az UNIAN hírügynökség idézte péntekre virradóra Olekszandr Pivovart, az SZBU Harkiv megyei kirendeltségének vezetőjét, aki felhívta a figyelmét arra, hogy hasonló robbanószerkezeteket a szovjet időkben használtak, és ma is beszerezhetők Oroszországban. Emlékeztetett arra, hogy a hatóságok közvetlenül az október 26-ai parlamenti választás előtt felgöngyölítettek egy harkivi diverzáns csoportot, amely ugyancsak robbantásos merényletre készült.
Harkiv egyik belvárosi kocsmájában hétfőre virradóra robbanás történt a bárpultnál, a detonációban tizenegyen megsebesültek, az ügyészség terrorizmus gyanújával indított nyomozást. Mihajlo Ozerov, a szórakozóhely vezetője azzal hozta összefüggésbe a robbanást, hogy a kocsmában segélyeket gyűjtöttek a kelet-ukrajnai menekülteknek és az úgynevezett “terrorellenes hadműveletben” részt vevő fegyvereseknek.
Az elmúlt fél évben, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta pokolgépes merényletekre nemigen volt példa a térségben. A Luhanszk és Donyeck megyével szomszédos Harkiv megyére és a másfél milliós megyeszékhelyre – amely Ukrajna második legnagyobb városa – nem terjedtek ki a harcok, a térség mindvégig az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt állt.(MTI)

http://www.unian.net/society/1009181-v-harkovskom-pabe-stena-vzorvalas-plastikovaya-bomba-sbu.html

640x40_feher
Scroll To Top