ingyenes webstatisztika

Ukrán válság: Luhanszkban is kikiáltották szakadárok a népi köztársaságot

Donyeck megyéhez hasonlóan a kelet-ukrajnai Luhanszkban is kikiáltották vasárnap a “népi köztársaságot” azok a szakadárok, akik megszállva tartják az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) helyi részlegének épületét – írja a Szevodnya című ukrán lap hírportálja.

A lap helyszíni beszámolója szerint néhány százan rendeztek demonstrációt vasárnap az ország legkeletibb megyéjének székhelyén. “Az állami függetlenség kikiáltásáról szóló jegyzőkönyv” és a “nyilatkozat a luhanszki népi köztársaság szuverenitásáról” című dokumentumokat két ismeretlen nő olvasta fel az egybegyűltek előtt.
A tüntetésen szó volt arról, hogy a helyi szeparatisták a donyeckiekhez hasonlóan népszavazást kezdeményeznének a terület “luhanszki népi köztársaság” néven való függetlenné válásáról Ukrajnától. A megmozduláson ugyanakkor nem vett részt a megye szakadárok által önkényesen megválasztott polgármestere, Valerij Bolotov.
Moszkva-barát szakadárok április 6-án foglalták el a luhanszki SZBU épületét, amelyet azóta is megszállva tartanak.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top