ingyenes webstatisztika

Ukrajnai tüntetések – Klicsko: már Janukovics lemondását követelik a tüntetők

Már nem elegendő csak a kormányt megváltoztatni, mostanra az Ukrajnában demonstrálók fő követelése Viktor Janukovics elnök lemondása lett – mondta pénteken Kijevben újságíróknak Vitalij Klicsko ellenzéki vezető.

Az Ütés (UDAR) párt elnöke szerint az emberek már nem elégszenek meg azzal, amit az előző napon az ellenzék vezetői Janukoviccsal folytatott megbeszélésükön elértek. Az ukrán elnök akkor ígéretet tett a kormány átalakítására, valamint arra, hogy szabadon engedik az őrizetbe vett tüntetőket.
“Minimális előrelépést tettünk, ami nem oldja meg a válságot, hanem felháborította az embereket. Míg kezdetben Vitalij Zaharcsenko belügyminiszter menesztését, s kormányváltást követeltek, most már a fő követelésük az elnök távozása. Ő (Janukovics) ugyanis úgy tesz, mintha mi sem történne” – mondta a politikus.
Klicsko úgy vélte, hogy az események “nem logikus forgatókönyv” szerint alakulnak Ukrajnában, hanem mintha azt “kívülről hozták volna be”. Arra azonban nem tért ki, hogy melyik ország beavatkozását feltételezi.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top