ingyenes webstatisztika

Ukrajnai tüntetések – A Fehér Ház szankciókat helyezett kilátásba

A Fehér Ház mély aggodalmának adott hangot a kijevi erőszakcselekmények miatt, a történtekért az ukrán kormányt tette felelőssé és az erőszak folytatódásának esetére szankciókat helyezett kilátásba.

Caitlin Hayden, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője a helyi idő szerint vasárnap este kiadott közleményében a helyzet azonnali enyhítésére szólította fel az összes felet.
“Az ukrajnai fokozódó feszültség egyenes következménye annak, hogy a kormány elmulasztotta elismerni népének jogos sérelmeit. Ehelyett az ukrajnai demokrácia alapjainak meggyengítése felé mozdult el a békés tiltakozás kriminalizálása és azáltal, hogy megfosztotta a civil társadalmat és politikai ellenfeleit a törvény által biztosított alapvető demokratikus védelemtől” – hangoztatta.
Hayden sürgette, hogy az ukrán kormány törölje el az utóbbi napokban elfogadott antidemokratikus törvényeket, vonja ki a rohamrendőrséget a kijevi belvárosból és kezdjen párbeszédet a politikai ellenzékkel. Rámutatott, hogy a Majdan-mozgalmat a kezdetektől fogva az erőszakmentesség jellemezte, és Washington támogatásáról biztosította azokat a politikai vezetőket, akik ennek az elvnek a visszaállítására szólítottak fel.
“Az Egyesült Államok további lépéseket mérlegel majd válaszul az erőszak alkalmazására, beleértve a szankciókat” – közölte a Fehér Ház.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top