ingyenes webstatisztika

Újra Demján Sándor lett az OTSZ elnöke

Újra Demján Sándort választotta elnökének négy évre az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) pénteki közgyűlése, 95 százalékot meghaladó aránnyal – közölte a szövetség az MTI-vel.

Az OTSZ alelnöke újra Turi Dénes lett.
A közgyűlésen megjelent tagok cáfolták az OTSZ tagszervezeteinek megosztottságára és az érdekképviselet szakadására irányuló állításokat. A tisztségviselők választásának eredménye a szövetség által képviselt irányvonal megerősítését is jelenti – írták.
A közgyűlés az érdekképviseleti tevékenység fontosságának hangsúlyozásával, kilencven százalékot meghaladó támogatás mellett elfogadta a szövetség idei költségvetésének felülvizsgálatával és a költségvetésben szereplő fenntartási hozzájárulással összefüggő javaslatokat.
A közgyűlésen a Takarékbank jövő heti közgyűlése okán az OTSZ részvényes tagszervezeteinek 87 százalékos többségével meghozott határozat keretében ismét kinyilvánították, hogy nem fogadják el a folyamatban lévő jogi eljárások megkerülésére irányuló magánbefektetői kezdeményezéseket, s továbbra is bíznak a magyar jogrendben, az Alkotmánybíróság pozitív döntésében.
Az OTSZ továbbra is kiemelt feladatának tekinti tagjai érdekképviseletét, s ennek érdekében továbbra is megteszi a szükséges szakmai, jogi lépéseket – olvasható a közleményben.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top