ingyenes webstatisztika

Újabb lehetőség a Richter előtt

Többségi tulajdont szerez a Richter egy brazil gyógyszer-kereskedelmi vállalatban – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Richter Gedeon Nyrt. új marketing partnere, a Next Pharma Representaçăo, Importadora, Exportadora e Distribuidora Eireli – EPP tulajdonosával olyan megállapodást írt alá, amely célja a brazil gyógyszerpiacra történő közvetlen belépés.
A Richter kezdetben 51 százalékos többségi tulajdoni részesedéssel rendelkezik a Next Pharma vállalatban, és a megállapodás opciós lehetőséget biztosít a fennmaradó 49 százalék jövőbeni megszerzésére is.
A megállapodás aláírását követően a vállalat új neve “Gedeon Richter do Brasil Importadora, Exportadora e Distribuidora S.A.” lesz.
A Next Pharma fő üzleti profilja a nőgyógyászati termékvonalhoz tartozó készítményeknek brazíliai törzskönyvezése és e termékek értékesítését és promócióját támogató hálózat kiépítése lesz.
Ez a fontos ügylet a Richter földrajzi lefedettségének növelésére tett újabb stratégiai lépésnek tekinthető azáltal, hogy közvetlen jelenlétet biztosít Brazíliában, a világ egyik leggyorsabban növekvő gyógyszerpiacán – közölte a Richter.(MTI)

 

 

640x40_feher
Scroll To Top