ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre a renault trucks lyonban

Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre a renault trucks lyonban

A Renault Trucks, melynek központja alapítása, 1894 óta Lyonban található, új, környezettudatos kutatás-fejlesztési központot hoz létre 11.300 m2 területen. A megnyittatását 2021-re tervezi a gyártó.

Az induló óriási projekt tovább erősíti a lyoni központ innovációs elismertségét, létrehozva a Volvo csoport második legnagyobb kutatás-fejlesztési centerét.

A központ létrehozása a Renault Trucks és a Volvo Csoport 5 éves beruházási tervének egyik legfontosabb eleme, melynek célja, hogy a márka felkészülhessen a jövőben várható termékfejlesztésekre és egyetlen optimális helyre koncentrálja a szakmai tudást.

Az újszerű felfogásban felálló rendszerben a különböző területek szakértő kutatói kéz a kézben együtt fognak dolgozni nemcsak a Renault Trucks márka, hanem a csoport más márkáinak a projektjein is.

Közelség, kommunikáció és rugalmasság: a még hatékonyabban működő szervezet alappillérei

A szinergia és az innováció, a Renault Trucks és a csoport járműcsaládjainak jövőbeli sikerei érdekében az új kutatás-fejlesztési központ mintegy 1000 szakembert (a Lyoni központban található összesen 1400 közül) fog foglalkoztatni, és ezzel Franciaország 10 legnagyobb kutatási központjainak egyikévé lép elő.

     
A mérnökök és a kutatók a beszerzési részleggel dolgoznak majd együtt a tervek szerint. A cél, hogy a részlegek közötti információáramlás könnyebb és gyorsabb legyen és a jövő kamionjainak fejlesztési projektjei során a jóváhagyási és véglegesítési folyamatok felgyorsulhassanak.

Ez az alapjaiban új megközelítés kifejezésre kerül a munkakörnyezet kialakításában is: a háromszintes épületet úgy tervezik, hogy segítse a teamek közötti kommunikációt, mely meghatározó jelentőségű a projektek és újítások megvalósításához.

Az irodák, a nyitott terek, a kreatív zónák elhelyezése és kialakítása és a teljes épület úgy lett megtervezve, hogy újításra és tapasztalatcserére ösztönözzön.

Eco-design, optimális munkakörnyezet és költséghatékonyság: 100%-ban helyi, lyoni megvalósítással
Az új épület kivitelezője az Archigroup vállalat, amelyet a környezettudatos kialakítás megvalósításában a téma külsős szakértői is segítenek. A központ így 25%-kal kevesebb energiával fog működni, mint amit jelenleg a francia szabályozás előír a hasonló beruházások számára. A létesítményt a legújabb és legszigorúbb elvárásokat támasztó HQE szabványok (High Quality Environmental Certification for Sustainable Buildings) szerint tervezték.

A mintegy 33 millió EURO-s beruházás tervének indításakor, amikor annak teljes életciklusával terveztek, nem csak az építési-beszerzési költségekkel, de a karbantartás, az energia és a hulladékgazdálkodás költségeit is kalkulálták.

A kétéves projekt elindul!

2019. nyarán kezdik a kutatás-fejlesztési központ építkezési munkálatait, mely egy a hatékonyság és a fenntarthatóság irányában elkötelezett gyártó képét mutatja majd. A projekt a tervek szerint 2021. első félévében fejeződik be.

A Renault Trucksról

A több mint egy évszázados francia kamionmárka, a Renault Trucks a fuvarozási szakma szereplői számára kínál 2,8 és 120 tonna közötti össztömegű járműveket, valamint az áruterítés, építőipar és távolsági szállítás igényeire szabott szolgáltatásokat. A Renault Trucks márka robosztus, megbízható modelljei az optimalizált üzemanyag-fogyasztásuknak köszönhetően alacsony üzemeltetési költséget biztosítanak. A Renault Trucks termékeit és szolgáltatásait a mintegy 1500 pontból álló hálózatán keresztül kínálja ügyfeleinek világszerte. A Renault Trucks járműveinek tervezése, összeszerelése, valamint a fő komponensek gyártása is Franciaországban történik.

A Renault Trucks a Volvo Csoport, a világ egyik legnagyobb haszonjármű, autóbusz, építőgép, ipari motor és hajómotor gyártójának a része. A csoport komplett finanszírozási megoldásokat is kínál termékeihez. A Volvo Csoportnak közel 95 000 alkalmazottja van, 18 országban vannak gyártó üzemei, termékeit 190 országban értékesíti. 2017-ben a csoport árbevétele 35 milliárd € (335 milliárd svéd korona) volt.

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×