ingyenes webstatisztika
Home / Külföld / Európa / Trump-Kim csúcstalálkozó – EU: a diplomácia az egyetlen út a tartós béke megteremtésére

Trump-Kim csúcstalálkozó – EU: a diplomácia az egyetlen út a tartós béke megteremtésére

Az Egyesült Államok elnöke és Észak-Korea vezetője között létrejött csúcstalálkozó megerősíti szilárd meggyőződésünket, amely szerint a diplomácia az egyetlen út a tartós béke megteremtéséhez a Koreai-félszigeten – közölte nyilatkozatában Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden.

A főképviselő hangsúlyozta, a diplomáciai utak keresése gyakran kihívást jelent, de mindig kifizetődő.
Mogherini a csúcstalálkozót létfontosságú és elengedhetetlen lépésnek nevezte, amely – mint írta – a koreai kapcsolatokban és a félszigeten eddig elért pozitív eredményekre épült, az északi- és dél-koreai vezetés bölcsességének és elhatározásának köszönhetően.
Kiemelte: a nemzetközi közösség és az ENSZ Biztonsági Tanácsa végső célja továbbra is a Koreai-félsziget teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan nukleáris leszerelése. Donald Trump és Kim Dzsong Un által aláírt közös nyilatkozat világosan mutatja, hogy ez a cél megvalósítható – húzta alá.

     
Az Európai Unió továbbra is készen áll arra, hogy elősegítse és támogassa a folytatólagos tárgyalásokat és más, a bizalom kiépítésére irányuló lépéseket a nukleáris fegyverektől mentes Koreai-félsziget tartós békéje, biztonsága és jólétének biztosítása érdekében – tette hozzá Mogherini.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×