ingyenes webstatisztika

Tőzsdezárás – Esett a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 182,27 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 43 599,69 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 9,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
Baráth Tibor, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi hangulat továbbra is alapvetően pozitív. Az európai piacok emelkedtek, miután Donald Trump amerikai elnök megint jelezte, hogy szerinte csak az utolsó simítások hiányoznak az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodáshoz. Megjegyezte, hogy az amerikai piacok csütörtökön zárva lesznek a Hálaadás napja miatt, pénteken pedig a Black Friday miatt rövidített nap lesz, ami pozitívan hathat az európai börzékre.
Arról, hogy a magyar piac az előző naphoz hasonlóan csökkent, azt mondta, a keddi esést még rá lehetett fogni az MSCI átsúlyozásra, ami miatt elsősorban a Mol és a Richter esett. Szerdán azonban tovább csökkent a magyar börze, az elmúlt időszakhoz képest viszonylag alacsony forgalom mellett.

Kiemelte, hogy a Richter ára a bejelentett jó hír (a társaság licencpartnere, a Mochida Pharmaceutical bevezette a japán piacra a Richter bioszimiláris teriparatride készítményét) ellenére tovább csökkent. A vezető üzletkötő úgy vélte, a piaci szereplők már érzik, hogy hamarosan véget ér a cég saját részvény vásárlása, és nem akarták megvárni, amíg ezt bejelentik.
A Richter mellett az Opust emelte még ki, amely felgyorsulva esik, szerdán 6,36 százalékos csökkenéssel zárt, több mint 300 millió forintos forgalom mellett.
A vezető üzletkötő szerint a forint tartós gyengülésének is szerepe lehet abban, hogy a magyar piac lemaradó volt a napokban. Akiknek dollárban vagy euróban kell elszámolniuk, nem éri meg magyar részvényt vásárolni, ha más részvényeken ugyanannyit kereshetnek devizakockázat nélkül – mutatott rá.
A Mol 4 forinttal, 0,14 százalékkal 2930 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,07 százalékkal 14 310 forintra nőtt, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal 439 forintra csökkent, forgalma 449,7 millió forint volt.
A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,53 százalékkal 5810 forintra esett, forgalmuk 2,2 milliárd forintot ért el.
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3889,77 ponton zárt szerdán, ez 52,13 pontos, 1,32 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top