ingyenes webstatisztika

Tőzsdezárás – A befektetők profitot realizáltak az OTP-nél

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 197,52 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 37 001,94 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 12,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, Nyugat-Európában a nap elején negatív korrekció volt a tőzsdéken, de a legtöbb mutató pozitív tartományba tudott kerülni a kereskedés végére. A BUX-index némileg mérséklődött, jelentősebb árfolyamcsökkenés az OTP-nél volt látható, ami főleg annak tudható be, hogy az elmúlt időszak komoly árfolyamemelkedését követően a befektetők profitot realizáltak.

A Richter emelkedni tudott, a Mol árfolyama kicsit mérséklődött, a Magyar Telekom kereskedése pedig a nap nagy részében fel volt függesztve a részvény-visszavásárlási aukció miatt, a kereskedés délután fél ötkor újraindult – tette hozzá az elemző.
A Magyar Telekom a csütörtöki részvény-visszavásárlási aukcióján a korábban bejelentett maximális 5,2 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat, a beérkezett ajánlatok összértéke a bejelentett maximális érték közel négyszeresét tette ki. A társaság 13 146 399 darab Magyar Telekom törzsrészvényt vásárolt vissza 396,59 forint darabonkénti átlagáron, az elfogadott legmagasabb árszint részvényenként 400 forint volt.
Varga Zoltán kitért arra, hogy délelőtt közzétette a Magyar Nemzeti Bank az új Inflációs jelentését, amelyben részletezték a kedden már közölt előrejelzéseket. A forint a nap nagy részében gyengülést mutatott, kora délután némi korrekció alakult ki, de továbbra is inkább forintgyengülés várható a következő napokban, ami nagyrészt a jegybank keddi kamatvágásának tudható be – tette hozzá.
A Mol árfolyama 9 forinttal, 0,47 százalékkal 1903 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP részvények ára 190 forinttal, 1,64 százalékkal 11 430 forintra esett, forgalmuk 9,1 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,02 százalékkal 390 forintra gyengült, forgalma 78,9 millió forint volt.
A Richter papírok árfolyama 70 forinttal, 1,04 százalékkal 6820 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.
A BUMIX 3463,50 ponton zárt csütörtökön, ez 7,05 pontos, 0,20 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.(MTI)
640x40_feher
Scroll To Top