ingyenes webstatisztika

Tőzsdére megy az olasz Segafredo Zanetti

Nemzetközi terjeszkedésének finanszírozása céljából tőzsdére viszi részvényeit az olasz Segafredo Zanetti kávé kiskereskedelmi vállalat.

“A terjeszkedés finanszírozása és a vállalat jövőjének biztosítása érdekében döntöttünk a tőzsdére menetel mellett” – nyilatkozta Massimo Zanetti tulajdonos az osztrák APA hírügynökségnek adott interjúban. A tulajdonos közölte, hogy a vállalat irányításához szükséges többségi tulajdonrészt megtartja. “A tőzsdére menetel a nemzetközi terjeszkedés érdekében tett jól átgondolt lépés. Elsősorban Ázsiára, Oroszországra és Kelet-Európára kívánjuk koncentrálni növekedési erőfeszítéseinket” – mondta.
Az olasz kávé kiskereskedelmi vállalat nemrégiben vásárolta fel a presszógépek gyártására szakosodott új-zélandi Espresso Workz vállalatot, valamint thaiföldi, szingapúri és malajziai pörkölő üzemeivel együtt a Boncafe Group kávéforgalmazó vállalatot.
A 2700 alkalmazottat foglalkoztató Segafredo Zanetti tavaly tízmilliárd eurós értékesítési árbevétel után tízmillió euró nyereséget ért el. A vállalat 14 termelőüzemmel rendelkezik. Forgalmának 70 százalékát külföldön, elsősorban Egyesült Államokban termeli ki. A Segafredo Zanetti napi 50 millió csészével világpiaci első a presszókávé forgalmazásban. Olaszországban a Segafredo Zanetti a gasztronómiai ágazatban is az egyik vezető szereplőnek számít.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top