ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Tőzsdenyitás előtt – Szerény indexemelkedés várható az európai tőzsdéken

Tőzsdenyitás előtt – Szerény indexemelkedés várható az európai tőzsdéken

Az előző napi veszteséges zárás csekély pozitív korrekciójára lehet számítani kedden az európai értékpapírpiacokon.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli kereskedés alapján a főbb európai tőzsdeindexek 0,05-0,10 százalékos emelkedésére lehet számítani az értékpapírpiacok keddi európai nyitásakor.
Hétfőn veszteséggel zártak az európai tőzsdék, miután Kína jelezte, hogy további tárgyalásokra lesz még szükség a Donald Trump amerikai elnök által bejelentett részleges megállapodás aláírásához. Az amerikai-kínai részleges kereskedelmi megállapodás hírére pénteken még erős emelkedéssel zártak az európai tőzsdék.
A legnagyobb veszteségéket a kínai kereskedelmi kapcsolatokban leginkább érintett ágazatok papírjai szenvedték el, így a nyersanyagipari ágazat mutatója két százalékkal gyengült.
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,45 százalék, a Stoxx Europe 600 index 0,49 százalék veszteséggel fejezte be a hétfői kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,38 százalékkal csökkent.

 


 
   
Londonban 0,46 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,20 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,40 százalékkal csökkent. Madridban 0,29 százalékkal, Milánóban 0,30 százalékkal gyengült zárásra a tőzsdeindex.
Az olajár folytatta a csökkenést az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek elhúzódó rendezése miatt. A hétfői két százalékos csökkenést kedden további közel egy százalékkal fokozta. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 58,88 dolláron állt, 0,79 százalék csökkenéssel, a WTI ára pedig 0,73 százalékkal 53,20 dollárra csökkent.
Az euró árfolyama alig változott, 0,02 százalékkal 1,1030 dollárra emelkedett, az arany spot ára 0,04 százalékkal unciánként 1493,83 dollárra ment fel.(MTI)

Scroll To Top