ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Stagnáláshoz közeli, enyhe emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok

Stagnáláshoz közeli, pár pontos emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvényindexek szerdán.

Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 5 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 9 ponttal, a párizsi CAC-40 index 4 ponttal, a milánói FTSE MIB mutató pedig 43 ponttal emelkedhet a nyitásban.
Fontosabb gazdasági adatok és mutatók nem várhatóak, így a befektetők már a csütörtököt várják, amikor is megkezdődik a legfejlettebb iparosodott országok jegybankárainak a wyomingi Jackson Hole üdülőhelyen tartott évi rendes konferenciája, ezúttal a koronavírus-járvány miatt virtuális formában. Az értékpapírpiacok elsősorban arra kíváncsiak, hogy Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke beszél-e a monetáris politika oly nagyon várt, az inflációs stratégiára összpontosító felülvizsgálatáról.
Ázsiában és a csendes-óceáni térségben lefordultak a kétéves csúcsokról az indexek, mivel a felemás gazdasági adatok óvatosságra intették a befektetőket a gazdaság gyors talpra állásához fűzött reményeket illetően. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) közép-európai idő szerint reggel nyolc óra körül 0,07 százalékos mínuszban, 574,65 ponton állt.

Tokióban 0,11 százalékos, Sydneyben 0,77 százalékos, Szöulban pedig 0,02 százalékos mínuszban állt az irányadó mutató záráshoz közeledve. Sanghajban 1,17 százalékos, Sencsenben 1,14 százalékos, Hongkongban pedig 0,03 százalékos mínuszt mutatott a tőzsdeindex nyolc óra körül.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog.
A novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,13 százalékos pluszban, 46,35 dolláron, az októberi szállítású WTI viszont 0,12 százalékos mínuszban, 43,30 dolláron forgott reggel nyolc óra körül.
Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,50 százalékkal, 1918,26 dollárra csökkent, míg a decemberi szállítású aranyé 0,17 százalékkal 1926,40 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.
Kedden Párizs kivételével csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek. Londonban 1,11 százalékkal, Frankfurtban 0,04 százalékkal, Milánóban 0,41 százalékkal, Madridban pedig 0,01 százalékkal esett az irányadó mutató, míg Párizsban 0,01 százalékkal emelkedett. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,30 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,32 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,06 százalékkal csökkent.
New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,21 százalékos mínuszban, míg az S&P 500-as mutató 0,36 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,76 százalékos pluszban zárt kedden.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top