ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Pozitív nyitásra számítanak az elemzők a magyar tőzsdén

Pozitív nyitásra számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője kommentárja szerint a jó nemzetközi hangulatnak megfelelően a BUX pluszban nyithat.
A vezető részvények közül az OTP árfolyama az elmúlt két nap gyengülését követően pénteken erősödhet. A Mol csütörtökön az 50 napos mozgóátlaga alatt zárt, amit pénteken korrigálhat. A Magyar Telekom tovább folytathatja oldalazását 470 forint körül. A Richter az elmúlt napokban relatív erőt mutatott az egyéb magyar blue-chipekhez képest, így pénteken jó eséllyel áttörheti az 5400 forintnál húzódó ellenállási szintet – tette hozzá.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője is pozitív hangulatú kereskedésre számít. A határidős indexek alapján az látszik, hogy az európai piacok pozitív tartományban nyithatnak, ez a magyar tőzsdét is magával ragadhatja.
Példaként említette, hogy az OTP gyengélkedett az elmúlt napokban, a jobb piaci hangulat közepette viszont a nap folyamán erősödhet, emellett Richter is magára talált. A nemzetközi kedvező hangulat miatt a két részvény vezetésével a BUX index is emelkedhet – jegyezte meg.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,71 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 41 413,91 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 18 forinttal, 0,55 százalékkal 3264 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,40 százalékkal 12 500 forintra erősödött, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 468 forintra esett, forgalma 183,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,32 százalékkal 5360 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top