ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Pozitív nyitásra számítanak a szakértők, Richter korrekció?

A kedvező nemzetközi hangulat miatt pozitív nyitásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett szakértők.

Birger_Schafermeier_osszefoglalo_640

Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője elmondta: a nemzetközi hangulat kedvező, ezért a BÉT-en is pozitív nyitás valószínű. A szakértő szerint nagy kérdés ugyanakkor, hogy a Richter részvényei a csütörtöki nagy esés után magukhoz tudnak-e térni pénteken. Ha a gyógyszercég papírjainál lesz korrekció, akkor a BUX is követi majd azt a pozitív irányt, ami a nemzetközi piacokon kialakult – közölte.
Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint is pozitív nyitás várható a magyar tőzsdén. A nap folyamán kiderül majd, hogy a nemzetközi hangulat mennyire ragad át a hazai kereskedésre, ennek akár a Richter is nyertese lehet – mondta.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint ez a nap vízválasztó lehet abban a kérdésben, hogy az elmúlt két hétben a szokásos korrekció történt-e, vagy egy nagyobb esés kezdete. A délutáni amerikai munkaerőpiaci adatra adott reakció dönthet. Addig csendes kereskedés lehet, Európában enyhén pozitív nyitással. A hazai piacon a Richter “túladottsága” az, ami talán a legérdekesebb – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 251,73 pontos, 1,37 százalékos csökkenéssel, 18 087,59 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 18,0 milliárd forint volt. A Mol 135 forinttal, 0,99 százalékkal 13 780 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 58 forinttal, 1,37 százalékkal 4278 forintra nőtt, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,99 százalékkal 301 forintra csökkent, forgalma 417,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 346 forinttal, 7,94 százalékkal 4011 forintra esett, a részvények forgalma 13,3 milliárd forintot ért el.

640x40_feher
Scroll To Top