ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Pozitív nyitásra számít a tőzsdén az elemző

Pozitív nyitásra számít csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

Bosnyák Zsolt az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte: jó napot tudhat maga mögött a BUX index, 1,53 százalékot tudott emelkedni a jó nemzetközi hangulatban, ez csütörtökön folytatódhat.
A vezető részvények közül kiemelte: az OTP szerdán nem tudott lépést tartani a régiós bankokkal, amelyek óriásit száguldottak a növekedő kötvényhozamok következtében. A bankpapír árfolyama tovább emelkedhet, és behozhatja a lemaradást. A Mol áttörte 2200 forintnál húzódó ellenállását, és tovább emelkedhet. A Richter árfolyamára a Janssen eszközvásárlás lezárásának nem lesz számottevő hatása, mivel tavaly már bejelentették – mondta. Hozzátette: nem tesznek közzé a kereskedésre ható adatot.
A gyógyszergyártó csütörtökön tette közzé, hogy lezárta a belga Janssen cég fogamzásgátló tapaszára kötött, több mint 78 milliárd forintos eszközvásárlási akvizíciót. A vállalat tavaly december 3-án jelentette be, hogy eszközvásárlási szerződést kötött a Johnson & Johnson kizárólagos tulajdonú leányvállalatával, a Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) vállalattal, annak Evra márkanevű fogamzásgátló tapaszának forgalmazására az Egyesült Államokon kívüli piacokon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 650,76 pontos, 1,53 százalékos emelkedéssel, 43 085,06 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt. A Mol 108 forinttal, 4,86 százalékkal 2328 forintra erősödött, 4,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,07 százalékkal 13 650 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 383,50 forint maradt, forgalma 104,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 75 forinttal, 1,02 százalékkal 7420 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top