ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Pozitív nyitás várható az európai tőzsdéken

Pozitív kezdésre lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon. A tőzsdén kívül forgalomban kialakult jegyzések alapján a főbb indexek 0,1 százalék körüli emelkedése várható a kereskedés európai kezdetén.

Hétfőn emelkedéssel zártak az európai tőzsdék. A páneurópai indexek 0,30 százalékkal erősödtek, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,27 százalékkal.
Londonban 0,53 százalékot emelkedett az FTSE-100 index zárásra, egy hete a legmagasabbra, a DAX Frankfurtban pedig 0,02 százalékkal végzett magasabban rekordközeli szinten. A párizsi CAC-40 index 0,47 százalék nyereséget ért el, Milánóban pedig 1,48 százalékos emelkedésre tett szert a tőzsdeindex. Mindkét piac egyéves csúcson zárt, Madridban 0,05 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a hétfői tőzsdenap.
Indexemelkedéssel, mégpedig rekordot hozó erősödéssel zártak a Wall Street indexei hétfőn és nyereséggel indították el a keddi kereskedést az ázsiai értékpapírpiacok is. Tokióban 0,4 százalékkal állt magasabban nem sokkal a zárás előtt a tőzsdeindex. Az európai nyitás előtt bő két órával Sanghajban 1,5 százalékos, Sencsenben pedig 2,1 százalékos nyereségben jártak az árfolyammutatók, a tajpeji index 0,6 százalékkal emelkedett, Hongkonban 0,2 százalékos, Szöulban pedig 0,1 százalékos emelkedést ért el a tőzsdeindex.
Az olajár a várt gazdasági fellendülésnek köszönhetően javuló keresleti kilátások és az OPEC+ termeléskorlátozásának a függvényében emelkedik. A keddi kereskedésben az árszint már több mint egy évvel korábbi, a koronavírus-válság előtti szintet ért el.

A Brent ára az európai kereskedés kezdete előtt két órával 61,05 dolláron állt hordónként a nemzetközi kereskedelemben 0,58 százalékos emelkedéssel, a WTI ára pedig 0,81 százalékkal 58,44 dollárra ment fel.
Az eurót 0,25 százalékkal jegyzik erősebben 1,2078 dolláron, az arany spot ára unciánként 1838,82 dolláron áll 0,45 százalékos emelkedéssel.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top