ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Oldalazásra számítanak a tőzsdén a szakértők

Nem számítanak érdemi elmozdulásra a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett szakértők.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint alacsony forgalom melletti oldalazás várható a magyar tőzsdén, részben a tegnapi ázsiai gyenge kereskedés miatt. Magyar specifikus hír nincsen a piacon, és nemzetközi hatások sem várhatók.
Hozzátette: hatással lehetnek a piacra a délelőtt megjelenő angol ipari kitermelési adatok, mivel a Brexittel kapcsolatos népszavazás közeledtével egyre több figyelmet kapnak az angol makroadatok is.
Az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén alacsony forgalomra és iránykeresésre számít a magyar tőzsdén. Kiss Mónika az MTI-hez eljutatott kommentárjában jelezte: a KSH reggel közli az inflációs adatokat, kora délután pedig az MNB teszi közzé a legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvét. Ezek az adatok várhatóan alig befolyásolják majd a magyar részvények kereskedését, inkább devizahatás várható – fejtette ki az elemző.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 305,19 pontos, 1,13 százalékos emelkedéssel, 27 394,19 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt. A Mol 205 forinttal, 1,25 százalékkal, 16 565 forintra erősödött, 2,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 111 forinttal, 1,61 százalékkal, 7000 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal, 450 forintra csökkent, forgalma 387,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 57 forinttal, 1,01 százalékkal, 5702 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top