ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Nem látnak egyértelmű irányt a szakértők a tőzsdén

Némi pozitív korrekcióra és iránykeresésre számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában elmondta a kedvező nemzetközi befektetői hangulat ellenére csütörtökön lefelé mozdult a BUX, amely elsősorban az OTP jelentős korrekciójával volt magyarázható.
Az elemző pénteken a délelőtti órákban kisebb pozitív korrekcióra számít.
Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy miután a Mol grafikonja rövid távon negatív képet fest és az OTP is alacsonyabb tetőről fordult le, a következő napokban inkább az eladók dominálhatnak.
A Richter technikai képe kedvező, miután áttörte az 5 400 forintos szintet, itt további emelkedést várható – emelte ki.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nap elején iránykeresést vár a BÉT-en miután a nemzetközi határidős indexek nem adnak egyértelmű jelzést.
Szintén felhívta a figyelmet a BUX gyenge csütörtöki teljesítményére, amiért szerinte is az OTP és a Mol volt a felelős. A Richter viszont remekelt – húzta alá.
Napközben az amerikai munkaerőpiaci adatok befolyásolhatják a kereskedés további irányát globális szinten – hangsúlyozta az elemző.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 323,53 pontos, 0,77 százalékos csökkenéssel, 41 870,44 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt. A Mol 42 forinttal, 1,27 százalékkal 3256 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 1,63 százalékkal 12 680 forintra esett, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,32 százalékkal 464 forintra erősödött, forgalma 135,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 1,10 százalékkal 5490 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top