ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Negatív nyitás várható az elemzők szerint

Elemzők szerint a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői kereskedése negatív nyitással indulhat, az OTP árára kedvezőtlenül hat a devizahitelesekkel kapcsolatos intézkedés.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint az OTP kivételével alapvetően nem várható különösebb mozgás. Az MNB által bejelentetett 900 milliárd forintos bankszektori veszteség a devizahitelesekkel kapcsolatos intézkedések esetében az OTP-t negatívan érinti, ami részvényenként akár 600 forintos hatást is takarhat, emiatt várhatóan a kereskedési index esni fog.
Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a hétvégi hírekkel párhuzamosan mínuszban kezd a magyar piac, de ez függ a külföldi piacok alakulásától. Itthon az OTP-n lehet a legnagyobb eladói nyomás, a Mol papírjánál valamelyes emelkedés várható.
Az Equilor vezető elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a forint gyengült a pénteki bejelentések hatására, a pénzügyi szektor napról napra növekvő terhekkel szembesül. Ilyen körülmények között arra spekulálnak a szereplők, hogy gyorsan kellene nagy mennyiségű devizát vásárolni forintból.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 218,37 pontos, 1,18 százalékos emelkedéssel, 18 729,39 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 270 forinttal, 2,26 százalékkal 12 200 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 42 forinttal, 0,96 százalékkal 4422 forintra nőtt, forgalmuk 1,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,17 százalékkal 347 forintra emelkedett, forgalma 1,2 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 23 forinttal, 0,54 százalékkal 4298 forintra nőtt, a részvények forgalma 444,8 millió forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top