ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Minimális esést várnak az elemzők

Iránykereső kereskedést, kis mínuszokat várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők, akik szerint sem a magyar GDP-adat, sem az MNB kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve nem mozgatja meg jelentősen az árfolyamokat.

Mezei Ákos, a Buda-Cash üzletkötője az MTI-nek elmondta: nyitásban kis plusz várható a BÉT-en, de mivel kedden az amerikai és az európai piacok is mínuszban zártak, szerdán napközben a BÉT-en is folytatódhat a további “lecsorgás”, iránykereső kereskedés várható szolid mínuszokkal.
A szakértő kifejtette: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán teszi közzé a részletes harmadik negyedéves GDP számokat, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) publikálja a legutóbbi kamat-meghatározó ülés jegyzőkönyvét. Az adatok Mezei Ákos szerint ugyanakkor nem mozgatják meg számottevően az árfolyamokat.
A CIB Bank elemzői reggeli, az MTI-hez eljuttatott várakozásukban szintén azt írták: az adatoknak csak mérsékelt lesz a piaci hatásuk, a jegyzőkönyv fő üzenete pedig az lehet, hogy a monetáris tanács lát még teret óvatos kamatcsökkentésekre.
Az elemzők hozzáfűzik: a fejlett piacokon is több fontos szám kerül nyilvánosságra, a figyelem azonban egyre inkább a csütörtöki jegybanki ülésekre és a pénteki amerikai munkaerő-piaci adatokra irányulhat; addig az óvatos kivárás maradhat a fő tendencia.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 158,45 pontos, 0,84 százalékos csökkenéssel 18 632,25 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
A Mol ára 80 forinttal, 0,57 százalékkal 13 920 forintra csökkent, 970,1 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 119 forinttal, 2,65 százalékkal 4380 forintra esett, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 290 forintot ért, forgalma 1,0 milliárd forint volt. A Richter 40 forinttal, 0,89 százalékkal 4510 forintra erősödött, forgalma 4,7 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top