ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Minden jel az emelkedés felé mutatt

Emelkedéssel nyithat a tőzsde a szakértők szerint. A kedvező nemzetközi hangulat miatt emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett szakértők szerint.

Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője elmondta: úgy tűnik, a megállapodás közelébe jutottak az Egyesült Államokban az adósságplafon kérdésében, ideiglenes megoldás látszik kibontakozni, amire az amerikai indexek rendkívül kedvezően reagáltak. Emiatt várhatóan Európában nagyobb plusszal nyitnak pénteken a tőzsdék és a hazai börze sem lesz kivétel – közölte.
A szakember szerint a nap folyamán a kereskedés irányát az érkező hírek határozzák majd meg. Kisebb emelkedést még okozhat, ha ténylegesen megegyeznek az amerikai vitában, de a piacok nagyrészt már csütörtökön beárazták a megállapodást – tette hozzá.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája úgy fogalmazott: az amerikai megegyezés első sugallatára “kilőttek” a piacok, úgy tűnik, van még bőven erő a részvényekben. A szakember szintén úgy látja, hogy folytatódhat az emelkedés, Európa pluszban tervez nyitni és vélhetően a hazai tőzsde is követi. A legnagyobb nyertes továbbra is a Richter és az OTP lehet.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,17 pontos, 1,50 százalékos emelkedéssel, 18 679,38 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt. A Mol 190 forinttal, 1,25 százalékkal 15 385 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 119 forinttal, 2,83 százalékkal 4320 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,68 százalékkal 292 forintra csökkent, forgalma 1,5 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 71 forinttal, 1,75 százalékkal 4121 forintra emelkedett, a részvények forgalma 4,2 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 629,0 millió forintos forgalom mellett 50 forinttal, 0,18 százalékkal 27 775 forintra növelte értékét.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top