ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Megint egy szép nap vár a magyar indexre az elemzők szerint

Emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén szerdán az MTI által megkérdezett szakértők.

ironfx_academy_140115

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője emelkedésre számít a magyar börzén, miután a nemzetközi piacokon is javult a befektetői hangulat, és a hétfői esést kedden korrigálták a tőzsdék.
A BUX szintén pozitív tartományba lendült a keddi kereskedés végére az egy százalékos negatív nyitás után, és ez a lendület folytatódhat szerdán is – fejtette ki az elemző.
Hozzátette, hogy az OTP árfolyamát érdemes lesz figyelni, ugyanis a bankrészvény árfolyama 4500 forintos szinthez érkezett, amely komoly ellenállást jelenthet a további emelkedésnek, sőt akár negatív korrekció is kialakulhat. A piaci lendület miatt azonban a szakértő inkább arra számít, hogy az ellenállási szint közelében stagnál majd a részvény árfolyama.
Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese szintén emelkedést vár, amit ő is a kedvező nemzetközi hangulattal, az amerikai tőzsdeindexek előző napi pozitív zárásával indokolt. Megjegyezte, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán este tette közzé Bézs-könyvét, amely támpontot adhat majd a befektetőknek a monetáris politika további irányára vonatkozóan.
A szakértő szerint a magyar piacon továbbra is erős a Richter és az OTP, ezek a papírok lehetnek a szerdai kereskedés húzóerői.
A BUX kedden 10,13 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 19 430,29 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
A Mol 10 forinttal, 0,07 százalékkal 14 400 forintra erősödött, 178,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,45 százalékkal 4440 forintra csökkent, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,65 százalékkal 311 forintra nőtt, forgalma 215,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,44 százalékkal 4780 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.(MTI)

IronFX_bonus_728x90_HU

 

640x40_feher
Scroll To Top