ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Kivárásra, iránykeresésre számítanak a szakértők

Kivárásra és iránykeresésre számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett szakértők.

Sinka Csaba, a KBC Equitas elemzője szerint a gyorsjelentését követő napon újra a Richter kerülhet előtérbe a vezető részvények közül, a gyógyszeripari részvény ára eshet. Hozzátette: több elemzőház csökkentette a papírokra vonatkozó célárat, ennek a beárazása lehet negatív hatással a Richter papírokra. A nemzetközi piaci események miatt a MNB-kötvényaukció is a szokásosnál nagyobb befektetői figyelmet kaphat – vélekedett.
Sinka Csaba szerint meghatározó lehet a kereskedésre az Európai Központi Bank (EKB) kora délutáni kamatdöntése és az azt követő sajtótájékoztató is, addig a piacra inkább a kivárás lesz jellemző.
Inkább a kivárás lesz jellemző a BÉT-en Német Sándor, a Buda-Cash kereskedelmi igazgatóhelyettese szerint is. Véleménye szerint a szerdai záróértékének közelében nyithat a magyar piac. Amennyiben kedvező hírek érkeznek az EKB kamatdöntéséről, és azokról a “nem hagyományos eszközökről” amelyekkel a sajtóhírek szerint a frankfurti pénzintézet élénkítheti az európai gazdaságot, akkor ezeknek pozitív hatása lehet a kereskedésre.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 171,32 pontos, 0,93 százalékos csökkenéssel, 18 339,32 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt. A Mol ára 20 forinttal, 0,15 százalékkal 13 645 forintra csökkent, 776,0 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények 20 forinttal, 0,48 százalékkal 4220 forintra erősödtek, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,65 százalékkal 304 forintra esett, forgalma 231,4 millió forint volt. A Richter 170 forinttal, 3,76 százalékkal 4357 forintra gyengült, forgalma 7,1 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top