ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt: Kissé eltérő szakértői várakozások

Kissé eltérően látják a pénteki kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője stagnálásra számít a nyitásban pénteken a budapesti tőzsdén, és a kereskedés során sem vár jelentős elmozdulást. Megjegyezte: a befektetők a devizahitelekkel kapcsolatban várják az információkat, a péntek reggeli miniszterelnöki nyilatkozat – miszerint az állam részt vállalna a bankok terheiben – lehetséges, hogy pozitív hírnek számít a bankszektor számára. A gyakorlatban még nem tudni, hogy ez pontosan mit jelent, viszont a nemzetközi hangulat inkább negatív – fűzte hozzá. A vezető részvények közül a Mol árfolyamában nem vár elmozdulást, a Magyar Telekom részvények 340 forint fölött maradnak, az OTP papírok árfolyama a negatív nemzetközi hangulat miatt enyhén csökkenhet.
Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője ezzel szemben egyértelműen további csökkenésre számít a BÉT-en, a hét utolsó napján folytatódik a lejtmenet. Véleménye szerint sem a hazai sem a nemzetközi piacon nincsenek emelkedésre utaló jelek, igaz a csökkenés mértéke mérsékeltebb lehet mint csütörtökön.
A BUX 200 napos mozgóátlaga a 18 370 pontnál található, a csökkenés ezen a szinten megállhat – mondta Rácz Balázs.
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT)részvényindexe, a BUX 385,67 pontos, 2,04 százalékos csökkenéssel, 18 511,02 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 18,8 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 795 forinttal, 6,25 százalékkal 11 930 forintra csökkent, 14,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 20 forinttal, 0,45 százalékkal 4380 forintra esett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,29 százalékkal 343 forintra gyengült, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter árfolyama 20 forinttal, 0,47 százalékkal 4275 forintra csökkent, forgalma 853,4 millió forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top