ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Kisebb csökkenéssel nyithat a BUX-index

Nyitáskor kisebb csökkenés, majd a nap folyamán iránykeresés, akár némi emelkedésre is lehet számítani a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői kereskedésében az elemzők szerint.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az amerikai piacok profitrealizálásba fordultak át, mivel az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a kamatdöntő ülésén valószínűleg csak 25 bázispontos csökkentést hajt végre. A piac ennél korábban többet várt. Hozzátette: ugyanez tükröződik az ázsiai piacokon is.
Kocsis Márió kifejtette, a határidős indexek alapján mérsékelt csökkenés rajzolódik ki, alapvetően kisebb mínuszban indulhat a kereskedés, később iránykeresés várható. Makroadat kevés lesz, alapvetően a nemzetközi körülmények, például a geopolitikai feszültségek az olajpiacon, a vállalati jelentések lehetnek piacmozgató hatásúak.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint nyitáskor kisebb csökkenés, majd a nap folyamán némi emelkedésre lehet számítani a Budapesti Értéktőzsdén.
Az MTI-nek hétfőn küldött elemzésében Varga Zoltán rámutat arra, hogy remek teljesítményt nyújtott pénteken a BUX index, az OTP és a Mol emelkedését érdemes külön kiemelni.
Az elemző szerint kisebb-nagyobb negatív korrekcióval indulhat a hétfői kereskedés, de összességében pozitív a technikai kép, így ezt követően folytatódhat az emelkedés. Az OTP árfolyama átlépte a 12 700 forintos ellenállási szintet, és hamarosan elérheti a lélektanilag fontos, 13 000 forintos szintet. A Mol árfolyamában 3150 forintnál húzódik meghatározó ellenállási szint, így a következő napokban erre érdemes figyelni. A Richter jegyzése az 5000 forintos támasznál fordulni tudott, de egyelőre nem mutat igazi erőt. A Magyar Telekom árfolyama folytathatja az útját felfelé, a 445 forintos szint irányába – írja Varga Zoltán.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 424,80 pontos, 1,03 százalékos emelkedéssel, 41 707,26 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 56 forinttal, 1,85 százalékkal 3086 forintra erősödött, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,42 százalékkal 12 830 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,34 százalékkal 437,50 forintra emelkedett, forgalma 215,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,10 százalékkal 5075 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top