ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Kis emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemzők szerint

Kisebb emelkedésre számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.

ironfx-globalis-kereskedesi-legendak-versenyenek-dijatadoja-2014-01-24

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője úgy látja, hogy a kedvező nemzetközi hangulat nyomán enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde szerdán, igaz a forgalom alacsony marad.
Az elemző szerint jelenleg áramlik a pénz a kelet-európai részvénypiacokra, ami az OTP és a Mol árfolyamára kedvező hatással van. A keddi gyengülés után 14 ezer forint fölé emelkedhet a Mol ára – tette hozzá. Megjegyezte, hogy a részvénypiacokra komoly hatással bíró makrogazdasági adat nem várható sem Nyugat-Európában, sem Magyarországon.
A külföldi tőzsdemutatók alakulása alapján inkább pozitív lehet a nyitás a budapesti börzén Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint is. Hozzátette: a pozitív hangulat akár a nap hátralévő részében is kitarthat.
Kitért arra, hogy az OTP részvények árfolyama kedvezően reagált a keddi alapkamat-csökkentés hírére, és az elmúlt időszakban lemaradó bankpapír fontos technikai szintet lépett át 4300 forintnál, így akár további emelkedés is jöhet.
Megjegyezte: a Mol árfolyamát az tartja nyomás alatt, hogy csütörtökön lejár a magyar olajtársaság vételi opciója a Cseh Energetikai Művek (CEZ) birtokában lévő 7 százaléknyi Mol-részvénycsomagra, így a lejáratot követően a cseh társaság eladhatja a papírokat.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 190,48 pontos, 0,99 százalékos emelkedéssel, 19 453,02 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 220 forinttal, 1,55 százalékkal 13 930 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 168 forinttal, 3,79 százalékkal 4600 forintra erősödött, forgalmuk 10,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,33 százalékkal 305 forintra esett, forgalma 288,1 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 36 forinttal, 0,76 százalékkal 4776 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top