ingyenes webstatisztika

Tőzsdenyitás előtt – Iránykereséssel, kis emelkedéssel nyithat a tőzsde az elemzők szerint

Iránykereséssel, illetve kisebb emelkedéssel nyithat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők szerint.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta: Ázsiában mérsékelten pozitív a hangulat, az európai határidős jegyzések alapján iránykereséssel indulhat a kereskedés Budapesten. A vezető részvények közül kiemelte: az OTP továbbra is erős maradhat, kisebb emelkedésre számít a Mol esetében is. A Magyar Telekom esetében oldalazásra számít, a Richter-papírok pedig továbbra is gyengélkedhetnek, amennyiben letörne az 5200-nál húzódó támasz, 5000 forintnál lehet a következő megálló – írta.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője inkább pozitív hangulatú nyitásra számít, mivel a nemzetközi piacokon jó a hangulat, az európai határidős indexek is pozitív tartományban vannak. A Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottsága szerdán nem változtatott az irányadó kamatsávon, és arra számít, hogy idén nem is lesz kamatemelés. A Fed előző napi intézkedése kedvez a részvénypiaci hangulatnak – tette hozzá. Az OTP és a Mol jól teljesített az elmúlt napokban, ez kitarthat – mondta.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,81 pontos, 0,12 százalékos csökkenéssel, 41 964,35 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt. A Mol 16 forinttal, 0,48 százalékkal 3366 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,31 százalékkal 12 840 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,72 százalékkal 472,50 forintra emelkedett, forgalma 261,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,79 százalékkal 5210 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top