ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Tőzsdenyitás előtt – Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Tőzsdenyitás előtt – Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Kivárásra, illetve iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője óvatos kivárást valószínűsít a piacokon, mert délután sok amerikai makrogazdasági adat várható, amelyek befolyásolhatják a kereskedés irányát. A szakember a nap elején alacsony forgalomra és kis esésre számít a magyar tőzsdén.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint a kínai központi bank (PBOC) szerda hajnalban ismét leértékelte a jüant, a leértékelés hírére romlott a befektetői hangulat, erősödni kezdett a japán jen, gyengültek a nyersanyagkapcsolt devizák.
Az elemző szerint Európában vegyes nyitás várható, a BUX-ot is iránykeresés jellemezheti a reggeli órákban, délután az amerikai termelői árindex közlése vezetheti a tőzsdéket.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,05 pontos, 0,23 százalékos csökkenéssel, 23 013,88 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 6,176 milliárd forint volt. A Mol ára nem változott, 13 700 forintot ért, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,58 százalékkal, 5965 forintra csökkent, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal, 393 forintra esett, forgalma 490,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,04 százalékkal, 5043 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×